Prošle nedjelje bili smo domaćini još jednog odličnog BLIK-a (Boulder liga Istre i Kvarnera). Posjetilo nas je 40-ak penjača iz Istre, Rijeke i s kontinenta. Atmosfera je bila kao i uvijek: vruća, prašnjava, pozitivna! Svi su dali sve od sebe u smjerovima koje su zapaprili Luka, Maila i Marko.

Penjačima se prije natjecanja obratio Bruno Kostelić iz Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, koji je ukratko predstavio projekt LIKE – Living on the karst edge, sufinanciran iz programa prekogranične suradnje SI-HR. Projekt se bavi održivim upravljanjem zaštićenim područjima kroz uključivanje svih ciljnih skupina što uključuje i penjače kao česte posjetitelje penjališta na krškom rubu.

Svi su penjači bili ugodno iznenađeni s LIKE poklonima. Maila je okitila sistem s lampicama. Bilo je magnezija posvuda. Pravi bijeli Božić 🙂

U ženskoj kategoriji prvo su mjesto dijelile Jasna Božić (SPK Rirockclimbing, Rijeka) i dvanaestogodišnja Sara Lanča (SPK Hiperaktiv, Pazin), a treće mjesto pripalo je Sari Zrinić (SPK Onsight, Pula). U muškoj kategoriji postolje su zauzeli: 1. Marko Kalčić (AO Glas Istre, Pula), 2. Gianfranco Dušić (SPK Rirockclimbing, Rijeka) i 3. Filip Kurtović (SPK Onsight, Pula). Pobjednik hobi kategorije je Luka Žufić (SPK Onsight, Pula), ispred Gregora Talajića (SPK Muntravo, Rovinj), a treći je bio Marco Ristić (Hive, Zagreb).

Iz AO Glas Istre nastupili su još i Maila Petrucco (4. mjesto), Luka Meštrović (7. mjesto – pro) i Sandi Ličen (14. mjesto – hobi).

Sljedeće natjecanje bit će održano 13. siječnja 2019. u dvorani SPK Hiperaktiv u Pazinu, dok je finale predviđeno u ožujku 2019. godine. HVALA sponzorima: Samsara Climbing Holds (opremanje umjetnih stijena svih klubova), BIM sport (nagrade za finaliste lige), Kibuba (nagrade za pojedinačna kola),  Todd Design (autor plakata).

Pratite BLIK i lajkajte LIKE.
Vidimo se Green Heart on Apple iOS 12.1

Blik poster artwork C. Todorovic

O Autoru

Povezani Članci

  Ako vas zanimaju osnovne tehnike penjanja, a ne znate kako i od kud bi počeli, prijavite se na...

    Ako vas zanimaju osnovne tehnike penjanja, a ne znate kako i od kud bi počeli, prijavite se na...

Prošlo je neko vrijeme otkad smo zadnji put ažurirali ove naše ljetopise… Čisto da znate da smo...

Ostavite Komentar