Protekle nedjelje, 5. studenoga 2017. u prostoriji Alpinističkog odsjeka “Glas Istre” u Društvenom centru Rojc u Puli održano je prvo kolo penjačke lige BLIK – Bolder liga Istre i Kvarnera, sezona 2017./2018.

BLIK je natjecanje penjača koje se odvija od 2008. godine. Radi se o disciplini sportskog penjanja na umjetnoj stijeni u kojoj je cilj u što manje pokušaja popesti što veći broj pretpripremljenih smjerova. Natjecanje se odvija u tri kategorije: profesionalnoj, hobi i ženskoj.

U prvom kolu lige nastupilo je 40-ak penjača iz Hrvatske. U „pro“ kategoriji postolje su zauzeli: 1. Marko Kalčić (AO Glas Istre, Pula), 2. Miloš Ivačković (AO Glas Istre, Pula), 3. Luka Meštrović (AO Glas Istre, Pula).

U ženskoj kategoriji medalje su zaslužile: 1. Lina Stock (SPK Rirockclimbing, Rijeka), 2. Jasna Božić (SPK Rirockclimbing, Rijeka), 3. Marina Jašić (SPK Vertical, Buzet).

Pobjednici hobi kategorije: 1.Nino Hrvatin (Riječki alpinistički klub, Rijeka), 2. Filip Kurtović (SPK Onsight, Pula), 3. Giani Vretenar (SPK Muntravo, Rovinj).

Liga u 2017./2018. godini broji 7 klubova te oko stotinu natjecatelja iz Istre i Kvarnera, a u njoj sudjeluju i gosti iz ostalih hrvatskih i slovenskih penjačkih klubova. Sljedeće natjecanje bit će održano 25. studenoga u SPK Hiperaktiv u Pazinu.

BLIK je prijateljsko i neprofitno natjecanje. BLIK trenutno sponzoriraju:
Samsara Climbing Holds, Prolandia, BIM sport, Zip Line Pazinska jama i Todd Design.

O Autoru

Povezani Članci

  Ako vas zanimaju osnovne tehnike penjanja, a ne znate kako i od kud bi počeli, prijavite se na...

    Ako vas zanimaju osnovne tehnike penjanja, a ne znate kako i od kud bi počeli, prijavite se na...

Prošlo je neko vrijeme otkad smo zadnji put ažurirali ove naše ljetopise… Čisto da znate da smo...

Ostavite Komentar