Jesenska radna akcija markiranja 08.10.2017

PRIJAVITE SE ZA JESENSKU RADNU AKCIJU MARKIRANJA 08.10.2017
Markacističke akcije  /   /  By Dean Mladenović

Infrastruktura našeg Društva predstavlja našu vrijednu imovinu, te obuhvaća naše urbane prostore (sjedište udruge u Šijani i prostorije Alpinističkog odsjeka u Rojcu), oko 60 kilometara planinarskih putova na Ćićariji, kontrolne točke vrhova (Brajkov vrh, Županj vrh, Orljak i Gomila), te našu Planinarsku kuću „Korita“. Stanje te infrastrukture potpuno ovisi o brizi i angažmanu aktivnih članova Društva. 

Kada odlazimo u Alpe, na Velebit, na Skitaču ili bilo gdje drugdje u planine mi smo gosti. Na Ćićariji članovi našeg Društva su domaćini pa tada drugi planinari kao gosti dolaze k nama.  Zatečeno stanje naše infrastrukture ogledalo je rada našeg Društva. Nadamo se da će se mnogi od vas prepoznati kao dio ove tipične planinarske priče.

S ciljem njegovanja tradicije Društva i temeljnih vrijednosti planinarstva, planinarskog duha, etike i kodeksa ponašanja koji uključuju zajedništvo, međusobno pomaganje i timski rad, te održavanja spomenute planinarske infrastrukture, PD „Glas Istre“ Pula Godišnjim planom aktivnosti planira i organizira tijekom svake godine tri značajne aktivnosti:

  1. Proljetnu radnu akciju
  2. Obilježavanje Dana društva – proslavu našeg rođenadna
  3. Jesenju radnu akciju

Tijekom ove godine prve dvije aktivnosti su realizirane po planu i programu, a sada je pred nama provedba Jesenje radne akcije.

Posla uvijek ima, treba pripremiti drva za zimu, popraviti ogradu oko kuće, ukloniti srušena stabla sa naših staza, provjeriti stanje na kontrolnim točkama, obnoviti zastarjele markacije i putokaze, zaštititi i obojati klupe itd. To su poslovi koji nikada nisu privedeni kraju već spadaju u tekuće održavanje.

Akcija koja je pred nama povod je za još jedno druženje naših članova kroz volonterski rad, te prilika da se članovi zainteresirani za dežurstva na Koritima pobliže upoznaju sa protokolom  domarenja.

Jesenja radna akcija održati će se u nedjelju, 08.10.2017. ukoliko nam vremenski uvijeti dozvole. Tim povodom planiramo organizirati zajednički prijevoz i zajednički ručak, uz simbolično sufinanciranje članova radi pokrivanja tih troškova.

Detalji o radnoj akciji biti će objavljeni uskoro…

O Autoru

Povezani Članci

Program proljetne radne akcije 22.04.2018. Planinarsko društvo osigurava prijevoz s polascima...

  JESENSKA RADNA AKCIJA 2017 u nedjelju, 08.10.2017. Pozivamo sve članove Društva da se uključe u...

Ostavite Komentar