Planinarsko društvo “Glas Istre” Pula organizira izlet

Kanfanar-Vidulini-Dvigrad

Nedjelja, 31 ožujak 2019.

 

Polazak iz Pule u 08:00 sati  Veruda , 08:15 sati Autobusni kolodvor.

Mogućnost  dolaska i osobnim automobilima uz prijavu kod vodiča.

Opis Izleta:

Okupljanje i polazak iz Pule autobusom do Groblja podno Dvigrada. Pokret u 9.30 stazom po kamenjaru kroz šumu prema selu Korenići pa dalje prema Ladićima nemrakiranom stazom iznad poznatog penjališta „kod Dvigrada“ sa kojeg pucaju predivni vidici na Limsku dragu i Dvigrad te Kanfanar na susjednom obronku. Put nas vodi dalje do prvog izvora „Koreča“ gdje je kratka pauza te se dalje spuštamo u dragu i preko draga se penjemo dalje na susjedno brdo podno Kanfanara do izvora  „Kaštejer“ gdje je malo duža pauza. Nastavljamo dalje do mjesta Kanfanar te pri ulasku u mjesto prelazimo prugu i nastavljamo stazom kroz šumu, prema zapadu da izbjegnemo hodanje po glavnoj cesti Kanfanr-Dvigrad. Kratko izlazimo na glavnu cestu te kod prvog zavoja opet ulazimo u šumu na staru stazu koja vodi prema crkvici Sv. Antona.Nakon crkvice prelazimo glavnu cestu  gdje su prekoputa ruševine starog grada Dvigrada. Slijedi obilazak grada Dvigrada i veća pauza gdje dolazi autobus po nas.

Vrijeme trajanja ture: oko 5 h zajedno sa pauzama.Ukupne dužine staze je 13 km. Staza je kružna i nemarkirana te idealna za branje divljih šparuga.

Oprema: planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima (biti će prekrasan sučan dan sa malo vjetra), fotoaparat, mobitel, litru i po vode, zaštita od sunca, sunčane naočale, kapa, marama

Zahtjevnost pohoda: tehnička T-1: nezahtjevno, kondicijski K-1: lagano

Prehrana:  u ugostiteljskom objektu pored Žminja

Organizator:  Planinarsko društvo „Glas Istre“

Voditelj izleta: David Jovanović, mob. 099 6545 289

Upisi za izlet su u srijedu 27.03.19. od 19-20 sati u prostorijama društva.

Cijena prevoza: 70 kn

Povratak u ranim večernjim satima.

Napomena: Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da pohodu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Povezani Članci

BUGARSKA 07.08.-15.08.2020. Planinarsko društvo „Glas Istre“  u suradnji s PSK „Solunska glava“...

PLANINARSKO DRUŠTVO «GLAS ISTRE» PULA VETERANSKI ODSJEK organizira planinarski izlet   PIĆAN –...

PLANINARSKO DRUŠTVO «GLAS ISTRE» PULA VETERANSKI ODSJEK organizira planinarski izlet  MALI  LOŠINJ ...

Ostavite Komentar