Planinarsko društvo Glas Istre organizira dvodnevni izlet

27.-28.07.2019.

Karavanke ¨Begunjšćica – vrtača¨

Polazak : Veruda 5 i 30, autobusni kolodvor 5 i 45

Opis puta : Nakon ulaska u Sloveniju, vozimo se prema graničnom prelazu Ljubelj uz predhodno zaustavljanje na odmorištu ¨Lom¨. Autobusom dolazimo do parkinga prije tunela na granici s Austrijom. Tu je početna točka hodanja.

1.dan grupa A : Od parkinga idemo prema Prevalu, a putem prolazimo kroz stari tunel. Na prevalu skrečemo put Roblekovog doma. Kod doma radimo malo dulju pauzu. Nakon pauze kreće uspon prema Velikom vrhu (2060m). Poslije uživanja na vrhu spuštamo se dijelomično istim putem, a onda skrećemo desno i kružnom stazom obilazimo cijelu Begunjšćicu. Završavamo kod doma na Zelenici. Planirano je oko 8 sati hodanja.

Grupa B : Od parkinga ide prema domu na Zelenici i tamo se radi pauza. Dalje se ide prema koći na izviru Završnice i onda preko Šije na Srednji vrh (1796m). Povratak je istim putem do doma na Zelenici. Planirano je oko 5 sati hodanja.

U domu na Zelenici predviđeno je spavanje. Dom je obezbijeđen hranom, pa si svatko po volji može narućiti večeru (ričet, jota, kobasice…)

 

2.dan : Nakon buđenja i doručka, svi zajedno idu na uspon na Vrtaču. Prvi dio staze vodi malo po šumi, malo po siparu sve do sedla gdje se može produžiti prema Stolu ili skrenuti na grben Vrtače. Od sedla počinje malo strmija staza do vrha. Vrtača sa visinom od 2180 m pruža jedan od najljepših pogleda na Karavankama. Spuštamo se natrag do doma na Zelenici, a potom i do parkinga, gdje če nas čekati autobus. Planirano je oko 6-7 sati hodanja.

Cijena prevoza : 210 kn

Spavanje u domu na Zelenici : 12 eura + 1,5 eura takse (plača se u domu).

Upisi za izlet biti će u prostorijama društva u srijedu 19.06. i 26.06.19. od 20-21 sat

Voditelj izleta : Vilim Boljunčić 091/4011404

Uzeti sa sobom odgovarajuću planinarsku opremu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.

Povezani Članci

  KAMENJAK 22.03.2020. PD“Glas Istre“ Pula organizira planinarski izlet na Kamenjak   Polazak: ...

  Planinarsko društvo „Glas Istre“ Pula Organizira planinarski izlet na Ratitovec...

Istarski planinarski savez i PD Glas Istre pozivaju na 9. pohod po Istarskom planinarskom...

Ostavite Komentar