IN MEMORIAM – Boris Bičić

Veliki zaljubljenik u svoju Istru, Hrvatsku i planine Slovenije, naročito...
PD Glas Istre  /   /  By Dean Mladenović

Rođen je 24. svibnja, 1949. godine u Labinu, po zanimanju je bio kontrolor letenja na Aerodromu Pula. Planinario je od 1982. godine i osnivač je Planinarskog društva “Glas Istre” Pula.

Započeo je kao član, da bi potom više puta bio imenovan tajnikom Društva. Godine 1986. pristupio je osnivanju SKI-sekcije pri matičnom Društvu. Veliki zaljubljenik u svoju Istru, Hrvatsku i planine Slovenije, naročito se zalagao za pronalaženje i označavanje planinarskih putova i staza diljem Istre.

Potkraj života mnogo je truda uložio u istarsku obilaznicu Istarski planinarski put (IPP) i zalagao se da je preuzmu istarska planinarska društva. U srpnju, 1995. godine na Koritima podno Brajkovog vrha bila mu je dodijeljena iskaznica Markacist HPS, kao i njemu dragim prijateljima i suradnicima Zvonku i Zoranu. Dana 04. kolovoza otišao je s radnog mjesta u nepoznato. No, ipak nije mogao a da svoj život ne završiu prirodi, gdje je i izdahnuo. Nakon dvomjesečnog traganja i iščekivanja pronađen je u Šišanskoj šumi (07.listopada, 1995. godine)  i potom je dostojno sahranjen u krugu obitelji, planinara i prijatelja.

Boris je za sobom ostavio mnogo dobroga za istarsko planinarstvo, mnogo markiranih putova i staza, ali ipak nije dočekao dan osnutka Istarskog planinarskog saveza, kojemu je bio jedan od inicijatorauz ostale planinare istarskog poluotoka.

I na kraju, dragi Borise, za tvoju dobrotu i plemenitost neka ti je vječna hvala i slava!

Mario Rubeša

Hrvatski planinar 5/1997

 

O Autoru

Povezani Članci

Od srijede 30.10.19. prostorije društva biti će otvorene po zimskom radnom vremenu od 19 sati....

PLANINARSKA DRUŠTVA” GLAS ISTRE” I ” ELEKTROISTRA” PULA ORGANIZIRAJU PLANINARSKI BAL U SUBOTU,...

Prošlo je neko vrijeme otkad smo zadnji put ažurirali ove naše ljetopise… Čisto da znate da smo...

Ostavite Komentar