IN MEMORIAM – Boris Bičić

Veliki zaljubljenik u svoju Istru, Hrvatsku i planine Slovenije, naročito...
PD Glas Istre  /   /  By Dean Mladenović

Rođen je 24. svibnja, 1949. godine u Labinu, po zanimanju je bio kontrolor letenja na Aerodromu Pula. Planinario je od 1982. godine i osnivač je Planinarskog društva “Glas Istre” Pula.

Započeo je kao član, da bi potom više puta bio imenovan tajnikom Društva. Godine 1986. pristupio je osnivanju SKI-sekcije pri matičnom Društvu. Veliki zaljubljenik u svoju Istru, Hrvatsku i planine Slovenije, naročito se zalagao za pronalaženje i označavanje planinarskih putova i staza diljem Istre.

Potkraj života mnogo je truda uložio u istarsku obilaznicu Istarski planinarski put (IPP) i zalagao se da je preuzmu istarska planinarska društva. U srpnju, 1995. godine na Koritima podno Brajkovog vrha bila mu je dodijeljena iskaznica Markacist HPS, kao i njemu dragim prijateljima i suradnicima Zvonku i Zoranu. Dana 04. kolovoza otišao je s radnog mjesta u nepoznato. No, ipak nije mogao a da svoj život ne završiu prirodi, gdje je i izdahnuo. Nakon dvomjesečnog traganja i iščekivanja pronađen je u Šišanskoj šumi (07.listopada, 1995. godine)  i potom je dostojno sahranjen u krugu obitelji, planinara i prijatelja.

Boris je za sobom ostavio mnogo dobroga za istarsko planinarstvo, mnogo markiranih putova i staza, ali ipak nije dočekao dan osnutka Istarskog planinarskog saveza, kojemu je bio jedan od inicijatorauz ostale planinare istarskog poluotoka.

I na kraju, dragi Borise, za tvoju dobrotu i plemenitost neka ti je vječna hvala i slava!

Mario Rubeša

Hrvatski planinar 5/1997

 

O Autoru

Povezani Članci

Pozivamo sve članove Društva da nam se pridruže u planinarenju i druženju tijekom 2020....

Planinarsko društvo Glas Istre Pula 43. Istarske divizije 13, 52100 Pula Pula,...

Od srijede 30.10.19. prostorije društva biti će otvorene po zimskom radnom vremenu od 19 sati....

Ostavite Komentar