Istarski planinarski put 24.05.2015. -29.05.2015.

I tako smo započeli s planinarskim pohodima, jednodnevnim izletima u okolici
PD Glas Istre, Putopisi  /   /  By Dean Mladenović

Sve je započelo sa zamisli da se na tjedan dana izgubimo negdje u prirodi i pritom prevalimo barem sto kilometara. Do tada nismo baš puno planinarili, tj. bili smo na samom početku “planinarske karijere”.

I tako smo započeli s planinarskim pohodima, jednodnevnim izletima u okolici, više šetnje po prirodi nego penjanje uzbrdo. Malo po malo smo se uključili u planinarsko društvo i s njima krenuli po brdima. Usponi su nas sve više privlačili i tako smo odlučili prvotnu zamisao od sto kilometara pretočiti u stvarnost. Dogovorili smo se oko termina, krajem petog mjeseca, kad nije još prevruće a dani su već dovoljno dugi.

Dnevnici IPP-a su kupljeni i nakon malo boljeg informiranja o samoj ruti zaključili smo da se put da preći u tjedan dana ili manje. Naravno i godišnji odmor nam je diktirao vremenski raspon u kojem smo ga morali preći. Tako smo se zapisali za tjedan dana godišnjeg odmora dva mjeseca prije negoli smo krenuli. S obzirom da smo obojica još početkom godine krenuli s trčanjem to nam je za IPP bio dodatnu plus u smislu kondicije. Tjedan dana prije samog polaska odlučili smo se popeti na Vojak iz Mošćeničke drage i spustite se natrag kao zadnji kondicijski trening.

Za deset dana smo se vratili, ali iz suprotnog mjera i s cca 30 kg na leđima…

O Autoru

Povezani Članci

PLANINARSKO DRUŠTVO “GLAS ISTRE” PULA                               ORGANIZIRA PLANINARSKI...

Pozivamo sve članove Društva da nam se pridruže u planinarenju i druženju tijekom 2020....

Planinarsko društvo Glas Istre Pula 43. Istarske divizije 13, 52100 Pula Pula,...

Ostavite Komentar