Istarski planinarski put 24.05.2015. -29.05.2015.

I tako smo započeli s planinarskim pohodima, jednodnevnim izletima u okolici
PD Glas Istre, Putopisi  /   /  By Dean Mladenović

Sve je započelo sa zamisli da se na tjedan dana izgubimo negdje u prirodi i pritom prevalimo barem sto kilometara. Do tada nismo baš puno planinarili, tj. bili smo na samom početku “planinarske karijere”.

I tako smo započeli s planinarskim pohodima, jednodnevnim izletima u okolici, više šetnje po prirodi nego penjanje uzbrdo. Malo po malo smo se uključili u planinarsko društvo i s njima krenuli po brdima. Usponi su nas sve više privlačili i tako smo odlučili prvotnu zamisao od sto kilometara pretočiti u stvarnost. Dogovorili smo se oko termina, krajem petog mjeseca, kad nije još prevruće a dani su već dovoljno dugi.

Dnevnici IPP-a su kupljeni i nakon malo boljeg informiranja o samoj ruti zaključili smo da se put da preći u tjedan dana ili manje. Naravno i godišnji odmor nam je diktirao vremenski raspon u kojem smo ga morali preći. Tako smo se zapisali za tjedan dana godišnjeg odmora dva mjeseca prije negoli smo krenuli. S obzirom da smo obojica još početkom godine krenuli s trčanjem to nam je za IPP bio dodatnu plus u smislu kondicije. Tjedan dana prije samog polaska odlučili smo se popeti na Vojak iz Mošćeničke drage i spustite se natrag kao zadnji kondicijski trening.

Za deset dana smo se vratili, ali iz suprotnog mjera i s cca 30 kg na leđima…

O Autoru

Povezani Članci

    Ako vas zanimaju osnovne tehnike penjanja, a ne znate kako i od kud bi počeli, prijavite se na...

Drage planinarke, dragi planinari, vezano za današnju preporuku Gradskog stožera civilne zaštite i...

Opća planinarska škola „PD Glas Istre 2020.“ 12.03.– 31.05. 2020.   Planinarsko društvo «Glas Istre»...

Ostavite Komentar