PLANINARSKO DRUŠTVO “GLAS ISTRE” PULA U SURADNJI SA
STANICOM PLANINARSKIH VODIČA ISTRA I GORANOM BLAŽEVIĆEM

ORGANIZIRAJU PUTOPISNO PREDAVANJE

                                   U DNEVNOM BORAVKU DRUŠTVENOG CENTRA ROJC U 19 SATI 07.12.18

 “SOLIDARITY WALK 4 KM/H”

 3300 kilometara pješice po izbjegličkoj ruti

 

Putopisno predavanje pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ donosi priču o putovanju pješice dugom preko 3300 kilometara! Krajem 2016. godine Goran Blažević krenuo je na petomjesečni put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog dugog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim“.

Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi nasposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ijednog sponzora, oboružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.

Zanimljivo je spomenuti da je Goran Blažević ovogodišnji dvostruki dobitnik Nagrade Dijana Klarić, jedine putopisne nagrade u Hrvatskoj koja se dodjeljuje na Croatian Travel Festivalu. Njegovo hodačko putovanje „Solidarity Walk 4km/h“ donijelo mu je spiralu za Najbolji projekt i Putnika godine.

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA
Putopisno predavanje održat će se  7. prosinca u prostorijama Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc , Gajeva 3, Pula, s početkom u 19:00h. 

Putopisno predavanje bit će popraćeno fotografijama i zanimljivim video zapisima. Goran će rado s vama popričati i podijeliti emocije i magičnu atmosferu putovanja. U sklopu predavanja bit će predstavljena i Goranova knjiga “Svilim“.

O Autoru

Povezani Članci

Kroz Tanzaniju s Nadiom Likar (ponedjeljak, 9.3.2020. u 20 sati)   Dana 9.3.2020. u 20 h u Dnevnom...

Pulski seniori 8 dana na IPP-u (dnevni boravak Rojc, ponedjeljak, 3.2.2020. u 20 sati)   Ujesen...

U srijedu 11. 12. 19. u 17 sati u dnevnom boravku Rojca, biti će predstavljanje priručnika koji je...

Jedan Komentar
 
  1. Saša Kardinar 2. prosinca 2017. at 1:45 Odgovori

Ostavite Komentar